Kako pozivni centar funkcionira u pozadini

Svaki pozivni centar ima neke pozadinske sustave i funkcije koji mu omogućavaju da uspješno i nesmetano radi i funkcionira. Danas ćemo vam predstaviti samo neke od njih.

 

Što je Tel Link protokol?

Tel-link protokoli za pozivni centar koriste se za postavljanje opcija pozivanja na mreži (klikni za poziv). Korištenjem tel-link protokola na web stranici se stvara poveznica za poziv telefonskog broja, obično u obliku tekstualne veze, gumba ili slike. Klikom na ovu poveznicu korisnici mogu započeti izravan telefonski poziv povezan s telefonskim brojem po vašem izboru. Većina modernih web preglednika podržava automatsko otkrivanje brojeva, tako da se telefonski brojevi automatski pretvaraju u veze. Ponekad biste to željeli učiniti sami.

Kupci ne trebaju preuzimati softver osim standardnih dodataka, kao što je Flash. Ovo uklanja brige o preuzimanju štetnog softvera, poput zlonamjernog ili špijunskog softvera. Velik dio tehnologije klikni za poziv kad je pozivni centar u pitanju je usluga web-telefon bez klijenta, što znači da se poziv odvija izvan računala korisnika.

Kako pozivni centar funkcionira u pozadini

Pružanje opcije klikni za poziv korisnicima je vrijedna opcija budući da korisnicima omogućuje izravnu komunikaciju s vašim agentima.

Tel-link-LiveAgent-primjer – kako hiperlinkujete telefonski broj? Jednostavno je. Kopirajte donji kod na svoju web stranicu i zamijenite telefonski broj između navodnika svojim brojem. Nakon što spremite promjene, trebali biste vidjeti svoj telefonski broj hipervezom na svojoj web stranici. Nakon što vaši klijenti kliknu na poveznicu, uspostavlja se telefonska komunikacija između njih i vašeg agenta kroz pozivni centar na koji je sve povezano.

 

Što je IVR rješavanje problema?

Rješavanje problema za pozivni centar s IVR-om omogućuje pozivateljima da riješe probleme sa softverom ili hardverom odgovarajući na pitanja putem IVR-a. IVR bi mogao postavljati pitanja poput “Je li upaljeno zeleno svjetlo?” Pritisnite 1 za da, 2 za ne.” Na temelju unosa pozivatelja, IVR kroz pozivni centar može pozivatelja usmjeriti na rješenje ili usmjeriti njihov poziv agentu za tehničku podršku koji je najopremljeniji da im pomogne.